Valpar

Hösten 2023 planerar vi en ny kull. Det är Antikens Valkyria "Vesta" som är en glad och positiv tik med vacker irländsk päls. Vesta har genomfört BPH med godkänt skott, hon är röntgad med A på båda höfterna och är DNA testad för PLN N/N.

Allt om valpköp

När du köper en wheaten valp från mig på Antikens kennel så är den uppfödd i hemmamiljö där valpen har blivit socialiserad och blivit van att hanteras. När de har har blivit äldre och är ett par veckor gamla vistas valparna ute i vår trädgård om vädret tillåter. När valpen flyttar från oss och hem till er är de som tidigast åtta veckor gammal, då ingår:

Stamtavla-registrering SSK

Valpen registreras i Svenska Kennelklubben och man får ett ägarbevis.

Köpesavtal SKK

Köpeavtal innebär äganderätt till hunden övergår från uppfödare till valpköpare

Veterinärbesiktning, vaccinering och chipmärkning

Veterinärbesiktningsprotokoll får inte vara äldre än 7 dagar och utförs då valpen är ca 7 veckor, samtidigt märker man valpen med ett microchip i nacken samt vaccinerar mot valpsjuka och Parvo

Avmaskning

Valparna avmaskas mot spolmask och hakmask med Banminth vid 2,4 och 6 veckors ålder

Försäkring dolda fel, 3 år

Valparna är försäkrade i Sveland mot dolda fel i 3 år. Ett dolt fel är en sjukdom eller ett fel som funnits eller börjat utvecklas före leverans till köparen men som inte upptäckts vid veterinärbesiktningen. Exempel på ett dolt fel kan vara medfödd dövhet eller missbildning på ett intre organ

Valpkompendie

Kompendie med skötselråd såsom pälsvård, kloklippning etc. När skall jag vaccinera? hur mycket mat ska valpen ha?

En klippning före ett års ålder

En klippning av pälsen före ett års ålder ingår i priset

1 års medlemsskap i SWTK

I vår rasklubb Svenska Wheaten Terrier klubben SWTK ordnas många trevliga aktiviteter i de olika regionern även klippkurser, promenader och föreläsningar. Medlemstidning fyra gånger om året. Det ingår ett års medlemskap i valpköpet.

Frågor? Kontakta mig